top of page
Szerző képeFülöp Andrea

Tehetséggondozás, képességfejlesztés

Az iskolában sok mindent megtanulnak a gyerekek: írni, olvasni, számolni. De van, amire nincs idő. Mert köt a tananyag, mert sokan vannak, mert differenciálni kell. Sokat beszélünk arról, hogy fontos megadni a gyerekeknek a lehetőséget. A lehetőséget, hogy kibontakozzon, hogy sikeres legyen. Kinek van erre szüksége? Úgy gondoljuk, valójában mindenkinek, csak mindenkinek más módon. Érthető és logikus módon szüksége van erre azoknak, akiknek lemaradásaik vannak. A különféle fejlesztések segítenek nekik, hogy fejlődjenek az írásban, az olvasásban, a számolásban, a grafomotoros képességeik tekintetében, vagy akár a beszédben.

A lehetőségre azoknak is szüksége van, akiknek nincsenek lemaradásaik, csak éppen nincs idő arra, hogy kibontakoztassák magukban azt a tehetséget, azt a képességet, ami bennük rejlik.

Nekik indítottuk el ebben a félévben a Keszi Tanodában tehetséggondozó és képességfejlesztő csoportjainkat, hogy ebben támogassuk őket. A foglalkozásainkon beszélgetünk, gondolkozunk, játszunk. Egy kicsit másképp, mint az iskolában. Fejlődnek és fejlesztik egymást is, közösen is és egyénileg is dolgoznak.

Hetente egyszer másfél órában találkozunk a gyerekekkel. Azokat a gyerekeket várjuk, akik érdeklődőek, szívesen gondolkoznak, játszanak. Szeretnénk megmutatni számukra, hogy a világ színes és izgalmas; hogy minden, amit megtanulnak az hasznos, hogy sok minden összefügg, és bármi, amit tudnak, az jó lesz "valamire" a későbbiekben is.





30 megtekintés0 hozzászólás

Comentarios


bottom of page